Właściwości komosy ryżowej

Komosa ryżowa (quinoa) nazywana jest również "złotym ziarnem Inków". Nasiona rośliny kryją w sobie witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu quinoa wykazuje wiele właściwości zdrowotnych. Komosa ryżowa to moc antyoksydantów, co sprawia, że działa antynowotworowo, ponadto przeciwdziała miażdżycy i chorobom serca. Quinoa ma niski indeks glikemiczny, zatem jeśli jesteś na diecie, koniecznie włącz ją do swojego menu.

Właściwości komosy ryżowej / 123RF
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Odmiany placków ziemniaczanychMATERIAŁ PROMOCYJNY Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami Mówimy "smacznego!" - kiedy wypada, a kiedy nie? Graty do herbaty Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo? Darek Kuźniak, zdradza w swoim programie Crazy Chef Cooking jak zrobić słodki popcorn Sztuka inspirowana kulinariami Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach Sękacz - skarb Podlasia Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni! Z naleśnikiem dookoła świata