Właściwości komosy ryżowej

Komosa ryżowa (quinoa) nazywana jest również "złotym ziarnem Inków". Nasiona rośliny kryją w sobie witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu quinoa wykazuje wiele właściwości zdrowotnych. Komosa ryżowa to moc antyoksydantów, co sprawia, że działa antynowotworowo, ponadto przeciwdziała miażdżycy i chorobom serca. Quinoa ma niski indeks glikemiczny, zatem jeśli jesteś na diecie, koniecznie włącz ją do swojego menu.

Właściwości komosy ryżowej / 123RF
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Zupa krem. Z czym ją podać? Właściwości granatów Przez żołądek do... łóżka. Poznaj moc letnich afrodyzjaków Wyniki Konkursu Tort urodzinowy dla WP Parenting Odmiany placków ziemniaczanychMATERIAŁ PROMOCYJNY Śledziowe inspiracje na wigilię Wielkie zalety małych poziomek Dlaczego warto pić zieloną kawę? Jak zorganizować udane przyjęcie urodzinowe dla dziecka? Imprezy kulinarne we wrześniu Czym kusi kuchnia węgierska? Cała prawda o musztardzie