Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść?

... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – dopóki mamy dostęp do świeżych i soczystych owoców, bo zimą pozostaną nam do dyspozycji suszone brzoskwinie, które z resztą są równie smaczne i zdrowe. ... , dlatego są polecane chorym na ...

dawno temu

Czy słyszałeś o zarodkach pszennych? Dlaczego warto je włączyć do diety?

... i w sklepach ze zdrową żywnością. Jeśli nie uda wam się znaleźć ich w punktach stacjonarnych, zawsze możecie poszperać w sieci. Zarodki pszenne - z czym to się je? Zarodki pszenne można użyć ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... objętość. Dodając chia do żywności, masa naszej potrawy znacznie się zwiększa, ale nie przybywa jej ani dodatkowych kalorii, ani tłuszczu. Mamy zatem większe objętościowo danie. Ale zauważmy coś ... od wieków znane były prozdrowotne właściwości ...

dawno temu

Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz

... foodów. Organizacja Petriniego promowała kuchnie regionalne, zdrową żywność, bogatą w smaki i nisko przetworzoną. Chodziło także o to, by wspierać lokalnych producentów żywności z różnych stron ...

dawno temu

Sezon na botwinkę – dlaczego warto włączyć ją do diety?

... wątroby. Osoby, które prowadzą niezbyt zdrowy tryb życia lub często sięgają po ciężkostrawne potrawy powinny włączyć buraczki do swojej diety, aby wspomóc wątrobę i przyspieszyć usuwanie toksyn ... dodatkiem do zdrowej, wiosennej sałatki. Nic ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... dla Polaków ;-) Połączenie świeżych warzyw z kefirem, śmietaną i ziołami to świetny pomysł na lekki i zdrowy obiad, kiedy z nieba leje się żar. Podstawą zupy jest botwinka, która odkwasza organizm i poprawia ... to doskonały sposób by odczarować ...

dawno temu

Morele - co warto o nich wiedzieć

... nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój chorób cywilizacyjnych oraz przyśpieszających proces starzenia organizmu. Jest bezcenny dla oczu i nadaje skórze młody zdrowy ... wygląd. Wystarczy zjeść trzy morele ...

dawno temu

Dlaczego warto pić zieloną kawę?

... . Dodatkowo jest o wiele zdrowsza od czarnej kawy. Poznaj jej właściwości i już od dziś zacznij pić ją regularnie. ... chlorogenowy i kofeina w połączeniu zmniejszają stopień przyswajania glukozy pochodzącej z pokarmu oraz minimalizują ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... . Obok caprese, Cezar i nicejskiej, grecka jest jedną z najpopularniejszych sałatek na świecie. Jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. Pomidory, ogórek, garść czarnych oliwek, czerwona cebula, oregano ... . do pieczonych lub grillowanych mięs i ...

dawno temu

Zasady gotowania w kuchence mikrofalowej

... Jedzenie przygotowywane w kuchence mikrofalowej może być smaczne i zdrowe, wystarczy pamiętać o kilku zasadach korzystania z tego urządzenia. ...

dawno temu

Zdrowotne właściwości sezamu

... się one słodkim smakiem, a czarne nasiona dodatkowo specyficznym i mocnym zapachem. Czarny sezam można kupić w każdym sklepie ze zdrową żywnością. Zastosowanie sezamu w medycynie i kosmetyce Sezam ...

dawno temu

Bita śmietana - jej sekret tkwi w szczegółach

... z jak największą zawartością tłuszczu, cukier dodawaj stopniowo, a miska w której chcesz ubić śmietanę powinna być wcześniej schłodzona - wiedziałeś o tym? :) A oto przepis na wyjątkową bitą śmietanę o smaku cytrynowym! Skusisz się? :) ...

dawno temu

Jak odchudzić rosół? Czyli, co zrobić by rosół był mniej tłusty?

... Zdrowa dieta to przede wszystkim nie głodzenie się - każdy dietetyk ci to powie! Zdrowa dieta powinna być także smaczna, by szybko nie zniechęcić się do niej. Jeśli starasz się, by to co jesz ... , że będzie znacznie mniej kaloryczny. ...

dawno temu

Przepis na koktajl truskawkowy

... Koktajl truskawkowy jest nie tylko przepyszny, ale także bardzo zdrowy. Wystarczy nam 10 minut na jego przygotowanie. Co jeszcze można dodać do koktajlu, by był jedyny w swoim rodzaju? ...

dawno temu

Właściwości botwiny

... Botwinka to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Warto skorzystać z sezonu na to zdrowe warzywo i włączyć je do swojego wiosennego jadłospisu. ...

+ Pokaż więcej