co zamiast cukru

Zamienniki cukru

... Słodzić można nie tylko cukrem białym. Doskonałe do tego celu są: syrop klonowy, stewia, miód. Ale nie tylko. Sprawdź, jakie są popularne zamienniki cukru. ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

6 faktów o zamiennikach cukru

... Stewia nie ma kalorii, syrop klonowy – zawiera ogrom witamin. Popularny biały cukier warto odstawić na bok, a do naszej kuchni wprowadzić jego zamienniki. Szczególnie, jeśli mamy dzieci. ... jako polewa do naleśników, ale ma on dużo więcej ...

dawno temu

Przepis na domowy cukier waniliowy

... Wszystko co domowe i samodzielnie przygotowane jest lepsze! Tak też jest z cukrem waniliowym - prawdziwym, o niesamowitym aromacie... A czy wiesz, że w sklepie bardzo ciężko jest dostać cukier ... waniliowy? Najczęściej na sklepowych półkach ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - przepis

... Kandyzowana skórka pomarańczowa to nieodłączny element świątecznych wypieków. Aby ją przygotować samodzielnie potrzebujesz jedynie dwóch składników - pomarańczy oraz cukru - białego lub trzcinowego. ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - nieodłączny składnik ciast

... Zbliża się czas świątecznych wypieków. Obowiązkowym składników wielu ciast jest smażona w cukrze skórka pomarańczy lub cytryny. Dodajemy ją do serników, pierniczków, babeczek, makowca, keksu ... Tradycyjny przepis na kandyzowaną skórkę ...

dawno temu

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty

... , marchewka, cebula, trochę cukru, pieprzu i olej. Niektórzy dodają do niej jeszcze tarte jabłko, rodzynki albo majonez zamiast oleju. Ja jednak w tym przypadku wolę pozostać nieco konserwatywna ;-) ...

dawno temu

Jak przygotować domową lemoniadę?

... , jednak nie wszyscy lubią wodę. Zamiast więc sięgać po niezdrowe słodzone soki i napoje, które dostarczą nam pustych kalorii, możemy przygotować w domu pyszną i orzeźwiająca lemoniadę. Domowa lemoniada ... nowotworom. Zamiast truskawek można ...

dawno temu

Karmel bez tajemnic

... Karmel to nic innego jak cukier poddany działaniu wysokiej temperatury. Wskutek podgrzewania białe kryształki zamieniają się w słodki, bursztynowy płyn. Jeszcze do niedawna byłam przekonana ... , że przygotowanie karmelu w domu jest właściwie ...

dawno temu

Przepis na sos czosnkowy

... W czym tkwi tajemnica smacznego sosu czosnkowego? W szczypcie cukru! Ja w zamian daję lekko słodki sos sojowy. ...

dawno temu

W czym tkwi sekret barszczu ukraińskiego?

... ? Czy jest dopuszczalne użycie białej kapusty zamiast kiszonej? Otóż tak! Bo na Ukrainie ten barszcz jest daniem narodowym i gotuje się go ze świeżej kapusty, bez fasoli i podaje z pampuszkami, czyli małymi ... przecieru pomidorowego, 4 ...

dawno temu

Domowe masło orzechowe. Jak je zrobić? Jakich składników użyć?

... zawierać masę niepotrzebnych składników - cukier lub inne środki słodzące, olej palmowy, dodatkową sól i konserwanty... Ale dysponując blenderem możesz przygotowywać domowe masło orzechowe z samych ... powszechnie krążącym mitom, nie powinieneś ...

dawno temu

Dlaczego powinnaś jeść owsiankę?

... Czarna kawa na pusty żołądek zamiast pożywnego śniadania to najgorszy z możliwych błędów żywieniowych. Po wielu trudnych porankach, nawet ja zmusiłam się do jedzenia śniadania zaraz po obudzeniu. Dlaczego zaprzyjaźniłam się właśnie z owsianką? ...

dawno temu

Przepis na domowy marcepan

... Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie ...

dawno temu

Kawa na wiele sposobów

... Nic tak nie stawia na nogi jak filiżanka dobrej kawy. Mocna, aromatyczna, bez cukru z odrobiną mleka i szczyptą cynamonu – taka jest moja ulubiona. Kawę możemy zaparzyć na wiele sposobów ... , czekamy aż fusy opadną, i w zależności od upodobań – ...

dawno temu

Dlaczego warto pić zieloną kawę?

... kawie kwas chlorogenowy obniża poziom wchłaniania się cukrów w przewodzie pokarmowym, co skutkuje tym, że organizm częściej czerpie ze swoich zapasów. Dodatkowo sprawia, że komórki są czulsze ...

dawno temu

Powiązane Tematy