zastosowanie daktyli

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Zdrowotne właściwości sezamu

... Sezam przeważnie spożywamy w postaci chałwy lub sezamków. Nie zapominajmy jednak, że ziarenka sezamu mają szerokie zastosowanie w kuchni. Nadają one potrawom wybornego smaku i mocnego zapachu. ... się one słodkim smakiem, a czarne nasiona ...

dawno temu

Królowa wszystkich przypraw

... możliwościom zastosowania i właściwościom, kardamon został okrzyknięty królową przypraw i postawiony w jednym szeregu z królem - pieprzem. Dowiedz się dlaczego kardamon jest tak poważaną przyprawą. ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... jest w medycynie naturalnej, gdyż posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Jego zastosowanie w kuchni także może być szerokie – to warzywo ma potencjał, którego niestety nie wykorzystujemy. Dowiedz się więcej o koprze włoskim i już dziś ...

dawno temu

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o mące

... do wypieku chleba, innej do sosu, a jeszcze innej robiąc kruche ciasteczka. Dowiedz się co popiół ma wspólnego z mąką, co o mące mówi nam jej typ i jakie poszczególne rodzaje mąki mają zastosowanie w kuchni. ...

dawno temu

Które jabłko wybrać?

... . Znanych jest ponad 10 tys. odmian jabłek - różnią się one nie tylko wielkością, kształtem, kolorem, ale również smakiem, aromatem i zastosowaniem w kuchni, dlatego każdy znajdzie odpowiedni gatunek dla siebie :). ...

dawno temu

Poznaj zalety i wady silikonowych akcesoriów kuchennych

... Silikonowe akcesoria rozgościły się na dobre w naszych kuchniach. Nic dziwnego, mają wiele zastosowań i pasują do każdego wnętrza. Jakie są inne zalety przyborów z silikonu, a jakie mają one wady? ...

dawno temu

Jak zrobić masło czosnkowe?

... Masło czosnkowe znajduje bardzo wiele zastosowań w kuchni. Pasuje m.in. do grzanek, mięs, ziemniaków. Przepis na nie jest dziecinnie prosty. Smak domowego masła czosnkowego można wzbogacić ulubionymi ziołami i przyprawami takimi jak rozmaryn, ...

dawno temu

Jak ugotować ryż?

... Ugotowanie ryżu tak, by był sypki, puszysty, a ziarenka jędrne i nieposklejane nie jest trudne, pod warunkiem, że wie się jak to zrobić. Wystarczy trzymać się kilku zasad. Można je zastosować ...

dawno temu

Oliwki w roli głównej

... . Różnią się one smakiem – zielone są nieco twardsze i bardziej gorzkie od czarnych, wiele jednak zależny od ich obróbki. Oliwki, bez względu na kolor znajdują bardzo szerokie zastosowanie w kuchni ...

dawno temu

Wyniki Konkursu Tort urodzinowy dla WP Parenting

... Pogodny Tort Bezowy Beza: 6 białek, 300 g cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 1 łyżeczka octu winnego, 10 daktyli, szczypta soli. Białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną, błyszczącą pianę ... , pod koniec dodając ocet i stopniowo wsypując ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy