właściwości i zastosowanie superfoods

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... Jesienią szczególnie narażeni jesteśmy na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Na szczęście mamy swoich sprzymierzeńców wśród jesiennych warzyw i produktów spożywczych. Chcesz zadbać o swoje zdrowie? Powinieneś koniecznie wprowadzić te ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... produktach, które w niczym nie ustępują egzotycznym nowinkom żywieniowym. Poniżej znajdziesz listę TOP 10 polskich superfoods, które powinieneś włączyć do swojej diety, by jak najdłużej cieszyć się niezachwianym zdrowiem. ... 1. Dynia Dynia jest ...

dawno temu

Superfoods, o których jeszcze nie słyszałeś

... Każdy miłośnik zdrowej kuchni i zdrowego odżywiania z pewnością słyszał o superfoods. Komosa ryżowa, jagody goji, nasiona chia, jarmuż... to tylko niektóre z produktów określanych tym mianem ... , mogą ją spożywać osoby na diecie bezglutenowej ...

dawno temu

Miód wrzosowy – właściwości lecznicze i zastosowanie

... Z miodem kojarzą mi się naleśniki, kanapki z białym serem i kruche ciasteczka. Dlaczego postanowiłam dodać wpis o miodzie? Otóż nie każdy zdaje sobie sprawę z cennych właściwości miodu wrzosowego, który charakteryzuje się dość mocnym zapachem i ...

dawno temu

Właściwości granatów

... oraz E, a także magnez, fosfor, potas, wapń, krzem i jod. W granatach znajdziemy również sporo białka, błonnika i kwasu foliowego. To dzięki nim granat zaliczany jest do superfoods. Dowiedz się jakie właściwości posiadają granaty i wprowadź je ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść owoce granatu?

... długowieczności. Ze względu na to, że granat w ponad połowie składa się z samych ziaren, od zawsze był uznawany za symbol płodności. Dziś zaliczany jest do superfoods. To tylko kilka ciekawostek na temat granatu. Dowiedz się więcej i poznaj jego ...

dawno temu

Zdrowotne właściwości sezamu

... Sezam przeważnie spożywamy w postaci chałwy lub sezamków. Nie zapominajmy jednak, że ziarenka sezamu mają szerokie zastosowanie w kuchni. Nadają one potrawom wybornego smaku i mocnego zapachu. ... się one słodkim smakiem, a czarne nasiona ...

dawno temu

Dobroczynne właściwości kiwi

... Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli ... , ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale ...

dawno temu

Królowa wszystkich przypraw

... możliwościom zastosowania i właściwościom, kardamon został okrzyknięty królową przypraw i postawiony w jednym szeregu z królem - pieprzem. Dowiedz się dlaczego kardamon jest tak poważaną przyprawą. ... właściwości kardamonu Oprócz tego, że ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... jest w medycynie naturalnej, gdyż posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Jego zastosowanie w kuchni także może być szerokie – to warzywo ma potencjał, którego niestety nie wykorzystujemy. Dowiedz się więcej o koprze włoskim i już dziś ...

dawno temu

Poznaj właściwości kardamonu

... Kardamon dzięki swoim licznym właściwościom prozdrowotnym i wspaniałemu smakowi i aromatowi został okrzyknięty królową wszystkich przypraw. Cechuje się charakterystycznym, korzennym aromatem i należy ... do najdroższych przypraw na świecie. ...

dawno temu

Właściwości poziomek

... Poziomki, tak małe, a takie wielkie ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Są znane medycynie naturalnej od bardzo dawna. Nasze babcie stosowały owoce poziomek w celu leczenia przeziębienia ... i chorób dziąseł, a liście służyły za okłady ...

dawno temu

Bogate właściwości marchewki

... Marchewka jest jednym z pierwszych warzyw, które wprowadzane są do diety dzieci. Świadczy to o jej bogatych właściwościach i łagodnym wpływie na organizm. Jakie plusy niesie ze sobą jedzenie marchewek? ...

dawno temu

Kiszona kapusta - przepis

... Kiszona kapusta to prawdziwe polskie superfood. Warto ją jeść nie tylko jako surówkę do dania głównego. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu substancji. Badania naukowe wykazały jej lecznicze właściwości. Zobacz, jak zrobić kiszoną ...

dawno temu

Które jabłko wybrać?

... . Znanych jest ponad 10 tys. odmian jabłek - różnią się one nie tylko wielkością, kształtem, kolorem, ale również smakiem, aromatem i zastosowaniem w kuchni, dlatego każdy znajdzie odpowiedni gatunek dla siebie :). ...

dawno temu

Powiązane Tematy