kaczka w pomarańczach

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Jak suszyć owoce w piekarniku?

... Owoce możemy suszyć na słońcu, w specjalnych suszarkach elektrycznych, w piekarniku i na kaloryferze. Do suszenia najlepiej nadają się jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, cytryny, żurawina, morele. ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - nieodłączny składnik ciast

... Zbliża się czas świątecznych wypieków. Obowiązkowym składników wielu ciast jest smażona w cukrze skórka pomarańczy lub cytryny. Dodajemy ją do serników, pierniczków, babeczek, makowca, keksu ... białą część, która jest gorzka. Tak przygotowane ...

dawno temu

Trochę słońca w środku zimny - przepis na dżem pomarańczowy

... Kiedyś z Hiszpanii przywiozłam słoik dżemu pomarańczowego. Miał słodko-gorzki smak, cytrusowy aromat i przepiękny kolor. W polskich sklepach również udało mi się znaleźć dżem z pomarańczy ... Jak zrobić dżem z pomarańczy? Składniki 3 kg ...

dawno temu

Najdziwniejsze owoce na świecie

... Znudziły ci się już truskawki, gruszki czy pomarańcze? Zobacz więc, jakie są najdziwniejsze owoce na świecie. Włochate, kolorowe o najróżniejszych kształtach. Zaskakują smakiem i zapachem. Niektóre ...

dawno temu

Co skrywa w sobie pomelo?

... Pomelo nazywane jest pomarańczą olbrzymią i nic dziwnego, bo jest największym spośród owoców cytrusowych. W swojej rodzinie wyróżnia się nie tylko rozmiarem, ale także bogactwem składników odżywczych ... Pomelo – jedz na zdrowie Pomelo wyglądem ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - przepis

... Kandyzowana skórka pomarańczowa to nieodłączny element świątecznych wypieków. Aby ją przygotować samodzielnie potrzebujesz jedynie dwóch składników - pomarańczy oraz cukru - białego lub trzcinowego. ...

dawno temu

Rozgrzewający koktajl w sam raz na pierwszy dzień zimy

... obrane i pokrojone pomarańcze. Imbir obierz dokładnie ze skórki za pomocą łyżeczki lub obieraczki do warzyw. Teraz zetrzyj na tarce ok. 4 cm korzenia imbiru i dorzuć do pozostałych składników ... Składniki: 285829 700 g pomarańczy banan, 100 ml ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść owoce granatu?

... bardziej uroczystego obiadu albo po prostu smaczna kolacja lub podwieczorek – spróbuj koniecznie! Składniki: opakowanie rukoli, 60 g orzechów włoskich, owoc granatu 2 pomarańcze Winegret: 2 łyżki ... pomarańcze i ostrym nożem wykrój cząstki ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... Sałatka z koprem włoski, pomarańczą i oliwkami Składniki: 2 kolby kopru włoskiego, duża czerwona cebula, duża pomarańcza, kilka czarnych oliwek bez pestek, łyżka orzeszków piniowych lub słonecznika ... obierz, pokrój w cienkie plastry i połóż na ...

dawno temu

Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory

... pieprzu, który sprawi, że grzaniec będzie miał nieco ostrzejszy smak. A jeśli chodzi o owoce najlepiej sprawdzają się pomarańcze, cytryny i jabłka. Jak przygotować grzane wino? Nic trudnego - wino wlej ... do garnka, dodaj miód, przyprawy i ...

dawno temu

Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?

... się przede wszystkim miękkie owoce, takie jak banany, mango, pomelo, żurawiny, ananas, mandarynki lub pomarańcze. Wystarczy dodać do nich szklankę mleka lub jogurtu naturalnego i zblendować. Do tego łyżka syropu ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część II

... Pomarańcza dobrze obrana O ile obieranie mandarynek to całkiem prosta sprawa, to z pomarańczami jest już nieco trudniej. Jednak wystarczy ostry nóż, by poradzić sobie nawet z najbardziej ... gruboskórnym egzemplarzem ;-) Odetnij górny kawałek ...

dawno temu

Na śniadanie zdrowe i kolorowe koktajle warzywno-owocowe

... Przepis na rozgrzewający koktajl z dyni Składniki: 1 1/2 szklanki puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj), pomarańcza, gruszka, 1/2 mango, 2 plasterki imbiru, 200 ml mleka kokosowego, pełna łyżka ... miodu. 285606 Obierz pomarańczę i podziel ją ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... , gruszki, śliwki (także suszone), pomarańcze i mandarynki, banany, kiwi, ananasy, winogrona, suszone morele. W czym maczać owocowe lizaki? czekolada rozpuszona w kąpieli wodnej, karmel, lukier, syropy ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... także przetwory – dżemy, galaretki, syropy, wina, soki, nalewki, likiery. Kwaskowata konfitura porzeczkowa nadaje się także jako dodatek do polędwiczek wieprzowych czy piersi kaczki. Można nimi ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... i przyprawami. Czurczchele 283119 Gruzińska uczta kończy się słodkim poczęstunkiem. Rolę deseru często pełnią konfitury oraz świeże i suszone owoce – jabłka, figi, winogrona, arbuzy, pomarańcze ...

dawno temu

Powiązane Tematy