tłusty czwartek

Nie czekaj do tłustego czwartku - usmaż serowe oponki już dziś!

... Wiem, że tłusty czwartek będzie dopiero za miesiąc, ale ja już nie mogę się doczekać... ale będzie słodko! ;-D Dlatego popełniłam mały falstart i wczoraj usmażyłam te pyszne serowe oponki i pączusie. Były naprawdę smaczne! Chcecie poznać ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Rosół bez tłuszczu? Tak! Idealny na diecie i jako baza do zup

... Rosół jest dosyć tłustym, tradycyjnym polskim daniem i dla niektórych niedziela bez gorącego, aromatycznego rosołku to nie niedziela ;-) A co z tymi, którzy się odchudzają? Dla nich wersja prawie bez tłuszczu! Zapraszam po przepis - smacznego! ..

dawno temu

Smacznie i po polsku

... Polska kuchnia uchodzi za ciężkostrawną i tłustą. Jednak nie warto rezygnować z tradycyjnych dań. Przygotowałam dla was listę najlepszych dań inspirowanych naszą rodzimą kuchnią. Zapewne są wam ...

dawno temu

Łosoś na 6 sposobów

... nie powinny się do niego zrażać - łosoś, owszem, jest tłustą rybą, ale zawarte w nim wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 są tym, co w łososiu najcenniejsze dla nas, ponieważ ludzki ...

dawno temu

Czy warto sięgać po wędzone ryby?

... niepożądane związki, niekoniecznie dobre dla naszego orgazmu. A jakie wędzone ryby wybierać? Najlepiej te tłuste, dlatego najbardziej popularne są oczywiście: makrela, łosoś, flądra, ale dostępne ...

dawno temu

Kuchnia pachnąca lawendą

... , miód, ryż, twaróg, masło czy oliwę, ale o tym za chwilę. Pasują także do słodkich wypieków. Świeża i suszona lawenda doskonale sprawdzi się w roli przyprawy do warzyw oraz tłustych mięs. Kilku ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... że zaoszczędzimy w ten sposób trochę czasu, później może się okazać, że nasz deser nie udał się tak, jak tego oczekiwaliśmy. Lepiej poszukać tradycyjnego, półtłustego lub tłustego twarogu ...

dawno temu

Robimy domowe masło

... szczęśliwcy ;). Maselnicę zastępujemy mikserem lub... słoikiem. 283276 Wybierając śmietanę, warto zwrócić uwagę czy w jej składzie nie ma niepotrzebnych substancji, np. zagęstników. Im tłustszą ...

dawno temu

Beza? To musi się udać!

... . Co może nie wyjść? 17430 Białka nie chcą się ubić – być może znalazła się w nich odrobina żółtka, używasz złej miski (plastikowej) lub naczynie było tłuste. Piana jest płynna, beza nie trzyma kształtu ...

dawno temu

O czosnku słów kilka

... . Danie można wzbogacić natką pietruszki lub papryczką chili. 283295 Czosnek poprawia również smak tłustych mięs. Jak przygotować aromatyczną marynatę np. do karkówki? Wystarczy utrzeć czosnek z solą ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

...  kryje się w dość tłustym mięsie, długim wyrabianiu i leżakowaniu. Smaży się je na grillu. Tarator – chłodnik, przygotowywany na bazie gęstego jogurtu naturalnego, wymieszanego z wodą z dodatkiem soli ...

dawno temu

Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz

... . Tłuste, nafaszerowane konserwantami dania nie są obojętne dla naszego organizmu. Podczas urlopu nie powinniśmy sobie robić wyrzutów sumienia, że tracimy czas. Czasem warto zobaczyć mniej ...

dawno temu

Zdrowe tłuszcze, które warto jeść

... i wzmacniają odporność naszego organizmu. Zdrowe tłuszcze – gdzie ich szukać? Nieocenionym źródłem nienasyconych tłuszczów są ryby morskie – im bardziej tłuste, tym lepiej! Dobre tłuszcze znajdziesz ...

dawno temu

Zostań mistrzem w gotowaniu rosołu

... przełożyć je z zamrażarki do lodówki. Przed włożeniem do garnka myjemy mięso ciepłą wodą. Robimy to szybko, tak by tylko zmyć brud, a nie wypłukać z mięsa cały smak. Ciepła woda rozpuści tłustą otoczkę ...

dawno temu

Powiązane Tematy