jak gotować groszek cukrowy

Groszek cukrowy w roli głównej

... Groszek cukrowy jest skarbnicą cennych witamin i składników odżywczych. Jak sama nazwa wskazuje – jest słodki i idealnie nadaje się jako główny składnik sałatek czy zup. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na dania z wykorzystaniem tego ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Przepis na groszek ptysiowy

... Groszek ptysiowy to doskonały dodatek do zup-kremów. Jego przygotowanie w domu nie jest trudne, wymaga jedna nieco czasu i cierpliwości. Groszek można przechowywać przez kilka tygodniu w szczelnie zamkniętym pojemniku. ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część I

... W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? A może wręcz przeciwnie, potrafisz przypalić nawet wodę na herbatę? Bez względu na to, jakie są twoje kulinarne umiejętności, podpowiadam jak radzić sobie ze zwykłymi kuchennymi czynnościami. Poznaj ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część II

... Gotowanie spędza ci sen z powiek? Na samą myśl o czasie spędzonym w kuchni cierpnie ci skóra? Nie musi tak być. Wystarczy poznać kilka tricków, które ułatwiają gotowanie. Dzięki nim wszystko stanie się łatwe, szybkie i przyjemne. ... szklanką. ...

dawno temu

Zostań mistrzem w gotowaniu rosołu

... Wybieramy odpowiedni rodzaj mięsa Klasyczny rosół gotuje się na wołowinie i drobiu. Aby przygotować naprawdę smaczną zupę potrzebujemy prawdziwej wiejskiej kury (lub przynajmniej z ekologicznej ... , perliczki, bażanta, kaczki, a także gołębi ...

dawno temu

Wiem co zjem - weekendowe gotowanie

... Wiecie za co uwielbiam weekend? Za to, że przez dwa dni mogę wreszcie na spokojnie gotować (no i oczywiście wyspać się :)) Najbardziej lubię przygotowywać niedzielne śniadania - pyszne, bez pośpiechu ...

dawno temu

Czas na bataty! Pieczone, smażone, gotowane - które wybierzesz?

... Bataty możemy bez problemu kupić w supermarketach i sklepach warzywniczych. Słodkie ziemniaki można przyrządzać na wiele sposobów - gotowane, pieczone, smażone. W każdej postaci są pełne smaku. Lubią towarzystwo wyrazistych przypraw. Zobaczcie ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... przypomina mi się dzieciństwo i lepienie z plasteliny ;-) 283848 Groszek ptysiowy Groszek ptysiowy to nic innego jak niewielkie kulki (przypominające nieco ciecierzycę) z ciasta parzonego, pieczone ... w piekarniku. Groszek można przechowywać w ...

dawno temu

Poznaj sekrety udanego lukru

... . Do zdobienia ciasteczek najbardziej popularny jest lukier królewski, glazurą polewamy babki, mazurki i pączki, a lukier plastyczny idealnie nadaje się do tworzenia wspaniałych cukrowych dekoracji ... , że przed kolejnym użyciem ogrzejesz ją ...

dawno temu

Gotuj z Julią. 10 najlepszych przepisów Julii Child

... Julii Child chyba nie trzeba nikomu przedstawiać - każdy, kto choć trochę interesuje się gotowaniem, wie kto to jest Julia Child. Była amerykańską kucharką oraz autorką książek kucharskich ...

dawno temu

Ryż na sypko? Nic trudnego!

... Zapomnij o gotowaniu ryżu w torebce. Wystarczy przestrzegać kilku zasad, by cieszyć się idealnie ugotowanym ryżem - sypki, puszystym, o jędrnych i nie posklejanych ziarenkach. ...

dawno temu

Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu

... Może was zaskoczę, ale nie spędzam całego swojego wolnego czasu w kuchni ;-) Poza gotowaniem, moją pasją jest kino. Uwielbiam szczególnie nudne skandynawskie filmy i francuskie komedie. Bardzo ... chętnie oglądam też filmy o gotowaniu. Te obrazy ...

dawno temu

Kuchenka mikrofalowa nie tylko do podgrzewania

... , wolne od toksycznych substancji. Co więcej, zachowują nawet więcej witamin i minerałów, niż dania gotowane w tradycyjny sposób. 282382 Żadne promieniowanie nie wydostaje się również na zewnątrz ... mikrofalowe i jedzenie w nich przygotowywane ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... Gotowanie to prawdziwa sztuka. Wymaga nie tylko talentu czy chęci, ale także... wiedzy. W przepisach czy programach kulinarnych nieraz pojawiają się trudne nazwy potraw, składników czy technik ... niezdrowe dodatki. Pamiętajmy, że tłuszcz, na ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... znaczy więcej. Zdecyduj się więc na dwa, trzy składniki – np. groszek, cukinię i kurczaka albo pieczarki i natkę pietruszki. Dodaj je na ok. 5 minut przed końcem gotowania (kurczaka lub pieczarki możesz ... właśnie – wino. Najlepsze będzie ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy