masa cukrowa

Groszek cukrowy w roli głównej

... Groszek cukrowy jest skarbnicą cennych witamin i składników odżywczych. Jak sama nazwa wskazuje – jest słodki i idealnie nadaje się jako główny składnik sałatek czy zup. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na dania z wykorzystaniem tego ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Poznaj sekrety udanego lukru

... , że przed kolejnym użyciem ogrzejesz ją lekko w mikrofali, ponownie przetrzesz przez sito i już możesz polewać nią swoje ulubione ciasto czekoladowe. Masa cukrowa (lukier plastyczny) Lukier ... . Do zdobienia ciasteczek najbardziej popularny ...

dawno temu

Piszinger, czyli kruche wafle przekładane masą

... Pamiętacie ten prawdziwy przysmak dzieciństwa, jakim były przekładane słodką masą wafle? Ja pamiętam baaardzo dobrze i dosyć często przypominam go sobie przygotowując piszingera, bo tak nazywa ... Wafle przekładane słodką masą - smak mojego ...

dawno temu

Przepis na piszingera, czyli wafle przekładane słodką masą

... Pamiętacie smak przekładanych słodką masą wafli? Ja pamiętam doskonale i bardzo często przypominam go sobie przygotowując piszingera, bo właśnie tak nazywa się ten smakołyk z dzieciństwa. Poniżej znajdziesz przepis na ten deser, który ...

dawno temu

Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego

... zaangażować dzieci. Dawno już nie jadłam szyszek, czas więc przypomnieć sobie smak dzieciństwa. Lista zakupów? Preparowany ryż, masa krówkowa i margaryna. ... coraz trudniej go kupić), masy krówkowej i margaryny. Szyszki robi się szybko. Nie ...

dawno temu

Przepis na szyszki z dmuchanego ryżu

... Szyszki z preparowanego ryżu, połączonego masą krówkową to jeden z kulinarnych hitów minionej epoki. Jak je zrobić? ...

dawno temu

Przepis na domowy marcepan

... dodać zmielone migdały i likier amaretto. Masę mieszamy, dopóki nie zacznie odstawać od ścianek naczynia, a następnie dokładnie schładzamy w lodówce. ...

dawno temu

Zawijany makowiec - idealny nie tylko od święta

... to komu kawki i strucelka?", a makowiec babci Jadzi jest najlepszy na świecie! Nie kruszy się, jest odpowiednio wilgotny, a jak smakuje! Przepis na masę makową podałam wam tydzień temu (przepis tutaj), a teraz czas na przepis na świąteczny ...

dawno temu

Chcesz upiec makaroniki? Zobacz co może ci się przydać

... , które mają problemy z idealnym wyłożeniem masy na makaroniki. Silikonowa mata ma nakreślone kształty kółek, dzięki czemu ciasteczka podczas pieczenia nie rozleją się na boki. Makaroniki nie muszą ... do pieczenia makaroników. Dzięki niemu ...

dawno temu

Zrób marcepan domowym sposobem

... dodaj jeszcze gorącą masę cukrową, ekstrakt z migdałów i za pomocą miksera wszytko zmiksuj, a następnie ugniataj rękoma do chwili otrzymania zwartej kuli. Jeśli masa wyjdzie zbyt sucha ... cukierniczego, trudniejszy sposób - jeśli nie posiadasz ...

dawno temu

Domowe masło orzechowe - zrób je sam!

... masło orzechowe. Jest to najprostsza receptura, ale możesz do orzechowej masy dodać także szczyptę soli i odrobinę cukru, lecz to kwestia smaku. Jedyne czego potrzebujesz to ulubione orzechy i dobry blender. Powodzenia i smacznego! :) ...

dawno temu

Bananowe "sushi"

... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego! ...

dawno temu

Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!

... miksuj całość przez 6-9 min aż masa na bezę wystygnie. 285806 Gotową już bezę włoską dodaj w trzech partiach do przygotowanej wcześniej masy migdałowej, cały czas mieszając. Z każdym zamieszaniem ... masa będzie robiła się rzadsza, aż wreszcie ...

dawno temu

Bananowe sushi

... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem wymieszaj kaszę i rodzynki i odstaw do ostygnięcia. Obierz banana i obtocz go w przygotowanej masie, a następnie poprósz sezamem. Teraz możesz pokroić go w plasterki jak sushi. Smacznego! ...

dawno temu

Beza? To musi się udać!

... możemy wmieszać do masy dodatki (czekoladę, płatki migdałowe, orzechy, sok z cytryny, ocet winny, cynamon itd.). Masę bezową wykładamy na blachę o nieprzywierającej powierzchni lub papier ... popękała – została za szybko wyjęta z piekarnika lub ...

dawno temu

Ciasta, jakich jeszcze nie widziałeś

... Prawie wszystko może zainspirować wygląd twojego wypieku. Zdarzają się również takie, które inspirowane są wielkimi dziełami sztuki. Najczęściej na początku pokrywane są masą cukrową lub papierem ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy