groszek ptysiowy

Przepis na groszek ptysiowy

... Groszek ptysiowy to doskonały dodatek do zup-kremów. Jego przygotowanie w domu nie jest trudne, wymaga jedna nieco czasu i cierpliwości. Groszek można przechowywać przez kilka tygodniu w szczelnie zamkniętym pojemniku. ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Groszek cukrowy w roli głównej

... Groszek cukrowy jest skarbnicą cennych witamin i składników odżywczych. Jak sama nazwa wskazuje – jest słodki i idealnie nadaje się jako główny składnik sałatek czy zup. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na dania z wykorzystaniem tego ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... przypomina mi się dzieciństwo i lepienie z plasteliny ;-) 283848 Groszek ptysiowy Groszek ptysiowy to nic innego jak niewielkie kulki (przypominające nieco ciecierzycę) z ciasta parzonego, pieczone ... . Zapewniam, że ten samodzielnie zrobiony ...

dawno temu

Domowe ptysie jak z cukierni

... Ptysie. Wszyscy lubią ptysie - nie znam osoby, która nie zajadałaby się nimi :) Delikatne, chrupiące ciasto ptysiowe, a pomiędzy jego warstwami pyszny i lekki jak chmurka krem z bitej śmietany ... . Na samą myśl robię się głodna... Poniżej ...

dawno temu

Wiem co zjem - dzień wegetariański

... Wegetariańskie menu na dziś: kanapka z jarmużem i jajkiem w koszulce na śniadanie, rogaliki z serem do pracy, krem jarzynowy i warzywne kotlety z groszkiem na obiad, a na kolację naleśniki z bryndzą ...

dawno temu

Marchewka w roli głównej. Smakowite inspiracje

... Marchewkę najczęściej dodajemy do zupy lub surówki. Dobrze smakuje też marchewka z groszkiem jako dodatek do dania głównego. Jednak z marchewki można wyczarować prawdziwe kulinarne cuda - babeczki ...

dawno temu

Domowe ptysie - zrób je sam

... Przygotowując ciasto ptysiowe, musisz pamiętać o proporcjach - na każde użyte jajko potrzebujesz 12,5 g masła, 32,5 g mąki, 150 ml wody i małą szczyptę soli do smaku. Kiedy twoje ciasteczka ptysiowe ... pudrem i wstaw na chwilę do lodówki. ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... warzywa: ogórki, pomidorki koktajlowe, papryka, tarta marchewka świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy. Warzywa przetworzone: kiszone i konserwowe ogórki, papryka konserwowa, kukurydza ... , fasola (biała i czerwona), cieciorka, ...

dawno temu

Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową

... Składniki: 4 ziemniaki, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera — wielkości dużego ziemniaka, 2 kwaśne jabłka, 6–7 ogórków kiszonych, 4 jajka gotowane na twardo, puszka groszku konserwowego, puszka kukurydzy, natka pietruszki, majonez, ...

dawno temu

Zimne nóżki - kulinarny hit PRL

... również marchewkę, pietruszkę, a także przyprawy - liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, czosnek, sól, pieprz. Jak ktoś lubi może dodać do niej również zielony groszek czy ugotowane na twardo jajko ... położyć plasterek ugotowanego na twardo ...

dawno temu

Pasta jajeczna - poznaj przepis na szybkie śniadanie

... . Gotową pastę połóż na kromkach świeżego chleba, bagietce lub bułce - co lubisz i podaj z liśćmi roszponki i pokrojonymi w plasterki pomidorami. Smacznego! ;-) Pasta jajeczna z zielonym groszkiem ... Składniki: 6 jajek, 1/2 szklanki zielonego ...

dawno temu

Na czym polega sekret doskonałego purée?

... ? Na przykład groszku, dyni, selera, jabłek albo kopru włoskiego... Ale odkąd odkryłam przepis na doskonałe purée z ziemniaków, to właśnie ono jest moim ulubionym ;-) Jeśli chcesz, by twoje ziemniaczane purée ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... risotto zależy wyłącznie od twojej pomysłowości i preferencji. Może to być łosoś, krewetki, zielony groszek, kurczak, cukinia, dynia, pieczarki, orzechy, zioła, przyprawy. Pamiętaj jednak, że mniej ... znaczy więcej. Zdecyduj się więc na dwa, ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... . Ale groszek blanszujemy, by zachował świeży kolor i smak. Blanszowaniu najczęściej poddajemy warzywa liściaste, fasolę, kukurydzę i kalafior. Natomiast jeśli chodzi o blanszowanie ryb, mięs i podrobów ...

dawno temu

Mrozimy owoce i warzywa na zimÄ™

... pojemniczków. 284383 Drobne warzywa i owoce (groszek, truskawki, jagody, poziomki, maliny, jeżyny) po oczyszczeniu z szypułek, umyciu i osuszeniu najpierw wyłóż na tackę i tak zamróź, a dopiero ...

dawno temu

Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... w lekko uchylonym piekarniku (opadną jeśli wyciągniemy je zbyt szybko). Upieczone muffinki możemy polać roztopioną czekoladą, lukrem, posmarować nutellą, posypać kolorowymi groszkami itd. ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy