dżem z pomidorów

Niezwykłe dżemy

... Kiedy pomyślimy o dżemie, od razu na myśl przychodzi nam dżem truskawkowy albo jabłkowy. A gdyby tak przełamać rutynę i przyrządzić przetwory z róży według starego przepisu babci albo dżem z warzyw, np. cukinii lub pomidorów? Zainspiruj się i ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Pomidory suszone w roli głównej

... Pomidory są bardzo wdzięcznym produktem w kuchni - dzięki nim praktycznie z niczego możesz stworzyć coś przepysznego! Poniżej znajdziesz 5 moich ulubionych przepisów z wykorzystaniem suszonych pomidorów. Dasz się skusić? :) ...

dawno temu

Pomidor na 7 sposobów

... Dlaczego warto jeść pomidory? Bo są cennym źródłem likopenu, czyli naturalnego barwnika, który jest najsilniejszym spośród utleniaczy zaliczanych do grupy karotenoidów. Zawarty w pomidorach likopen ... opóźnia procesy starzenia organizmu i ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - przepis na gofry z dżemem

... Gofry z dżemem - mój smak dzieciństwa Obowiązkowym punktem każdej wakacyjnej kolonii nad morzem była budka z goframi. Dzieciaki zajadały się nimi, bo nigdzie indziej gofry z dżemem nie smakowały ... , która najbardziej odpowiada moim kubkom ...

dawno temu

Rozszyfruj tajemnicze symbole na etykietach

... Czy wiesz, co jesz? Kiedyś zadałam sobie to pytanie, kiedy po raz pierwszy z uwagą przeczytałam etykietę mojego ulubionego dżemu. Lista zawartych w nim substancji była naprawdę długa i... tajemnicza ... - mnogość składników E, skomplikowane, ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... tam prawdziwej gościnności i otwartości ludzi. A tego te wina, sery, dorodne bakłażany, pachnące słońcem pomidory, soczyste owoce...Zapraszam na kulinarną podróż po Gruzji. ... śródziemnomorskiego klimatu. W słońcu dojrzewają soczyste pomidory, ...

dawno temu

ZaproÅ› paniÄ… WalewskÄ… do swojej kuchni

... Pani Walewska, nie bez przyczyny zwana także pychotką, to niezwykle smaczne ciasto na kruchym spodzie, z kremem, chrupiącą bezą i dżemem porzeczkowym, by przełamać słodycz. Ciasto, choć wygląda ... do lodówki na 30-60 min. 286068 Beza Składniki: ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... :-) Właśnie trwa na nie sezon. Można je jeść na surowo, mrozić dodawać do deserów, przygotowywać z nich dżemy, soki, syropy, galaretki, kompoty. ... także przetwory – dżemy, galaretki, syropy, wina, soki, nalewki, likiery. Kwaskowata konfitura ...

dawno temu

Zawijane drożdżowe bułeczki śniadaniowe z makiem

... - do tego kubek gorącej, aromatycznej kawy z mlekiem i wiedziałam, że dzień będzie udany ;-) Teraz nie mam rano aż tyle czasu, by piec bułeczki, ale czasem przygotowuję je dzień wcześniej i zajadam na śniadanie. Dodatek dżemu sprawia, że smakują ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera

... kotleciki z brokuła, ryżu i sera, a do tego pyszna sałatka z pomidorem. Ja już wiem co przygotuję dziś dla mojej rodzinki na obiad. A ty? ;) ... warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera, a do tego pyszna zielona sałatka z czerwonym akcentem w ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... Kuchnia katalońska pachnie owocami morza, rybami, pomidorami, świeżymi ziołami i oliwą z oliwek. Kulinarne tradycje regionu kształtowały się przez wieki. Katalończycy są dumni, że w ich kuchni można odnaleźć wpływy różnych kultur – m.in. ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... Usiądź wygodnie, zrelaksuj się i wyobraź sobie dojrzałe pomidory skąpane w Słońcu, sprężystą paprykę i ciepłe drożdżowe ciasto. Przystojny kelner właśnie nalewa ci słodkie, białe wino. Czujesz to? Tak właśnie pachną Węgry! ... przyrządza się z ...

dawno temu

Pomidorowa - królowa polskich zup

... Nie znam nikogo, kto nie lubiłby pomidorówki. Każda pani domu ma swój sprawdzony przepis na pomidorową, i to nie tylko w Polsce. Zupy na bazie pomidorów są bowiem popularne m.in. we Włoszech ... , na Węgrzech, w Hiszpanii czy Meksyku... Do ...

dawno temu

Śniadanie, które zrobi się samo - przepis na szakszukę

... kuchni tunezyjskiej, którego nazwę można przetłumaczyć jako wielki bałagan - coś w tym jest, bo szkaszuka to mieszanka jajek, pomidorów, papryki, cebuli, pietruszki i przypraw - to najbardziej podstawowa wersja, a ja mam dla was moją ulubioną ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy