gatunki jabłek

Które jabłko wybrać?

... . Znanych jest ponad 10 tys. odmian jabłek - różnią się one nie tylko wielkością, kształtem, kolorem, ale również smakiem, aromatem i zastosowaniem w kuchni, dlatego każdy znajdzie odpowiedni gatunek dla siebie :). ... Jabłka są najczęściej ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Jedzmy jabłka!

... Anglicy mawiają: zjedz jabłko raz dziennie, a lekarz nie będzie ci już potrzebny — coś w tym musi być. W końcu nie bez powodu jabłka są najczęściej uprawianymi owocami na świecie ... – są nie tylko bardzo smaczne, dają szerokie pole do popisu w ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - zapiekany ryż z jabłkami

... Ryż z jabłkami... najlepsze śniadanie, deser i kolacja w jednym mojego dzieciństwa! Jabłka z sadu babci, cynamon i ryż... do dziś pamiętam ten smak, a ty? Jeżeli od twojego ostatniego spotkania ... z zapiekanym ryżem z jabłkami minęły długie ...

dawno temu

Przepisy na ciasta z jabłkami

... Pierwsze jabłka spadają z drzew w przydomowych sadach, więc czas pomyśleć co z nich przyrządzić. Może jabłecznik...? Ciasta z wczesnych jabłek są najlepsze, gdyż owoce te nie są jeszcze bardzo ...

dawno temu

Papierówki - jabłka do zadań specjalnych

... Lato pachnie papierówkami. To jedne z najwcześniej dojrzewających jabłoni. Jabłka papierówki mają żółtozielony kolor i lekko kwaskowaty jasny miąższ. Nadają się do jedzenia na surowo, ale równie ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - puszyste racuchy z jabłkami

... Mój smak dzieciństwa... Racuszki z jabłkami kojarzą mi się oczywiście z moją babcią. Będąc jeszcze na studiach, kiedy wracałam do rodzinnego domu, moja babunia zawsze przygotowywała dla mnie racuchy ... lata studenckie bezpowrotnie minęły, ...

dawno temu

Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów

... Zupa z jabłek to jedno z ulubionych dań Norwegów i Duńczyków. Jest aromatyczna i bardzo zdrowa. Łagodzi ciężkie dolegliwości ze strony układu pokarmowego i wspomaga odchudzanie. Narody skandynawskie uważają zupę za sekret młodości i ...

dawno temu

Tradycyjny smalec z cebulką, jabłkiem i majerankiem

... takiego prawdziwego domowego smalcu ze smażoną cebulką, jabłkiem i majerankiem. Zrobienie go jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, wystarczy kupić kawałek słoniny, która jest przecież łatwo dostępna i bardzo tania. ... je do ...

dawno temu

Tarta z jeżynami

... Środek lata to sezon na jeżyny. Ta dzika kuzynka maliny rośnie w lasach, na łąkach, ale może też uprawiana na działkach i w ogrodach. Jej owoce mają ciemnogranatowy, niemal czarny kolor i w zależności od gatunku, mogą być bardzo słodkie lub ...

dawno temu

Jak suszyć owoce w piekarniku?

... Owoce możemy suszyć na słońcu, w specjalnych suszarkach elektrycznych, w piekarniku i na kaloryferze. Do suszenia najlepiej nadają się jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, cytryny, żurawina, morele. ...

dawno temu

Jesienne ciasta z gruszkami

... Jesienią możemy cieszyć się jabłkami, śliwkami oraz oczywiście gruszkami. Najchętniej jemy je na surowo, czasem gotujemy w winie i podajemy z lodami. Jednak gruszki doskonale nadają się również do wypieków. Zobaczcie, jakie smakowite ciasta ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... zielonej herbaty przygotowuje się inaczej - wszystko zależy od gatunku, skąd herbata pochodzi, długości suszenia liści, a także od wody jaką zalewamy ją... i to tylko kilka czynników. Jeżeli chcesz parzyć ... uzyskać naprawdę wyśmienity smak ...

dawno temu

Powiązane Tematy