olej słonecznikowy

Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki?

... Oleje roślinne - są ich dziesiątki. Olej rzepakowy, słonecznikowy, kokosowy... to tylko te najbardziej popularne, których używamy na co dzień, ale czy zgodnie z ich przeznaczeniem? Nie wszystkie ... oleje nadają się do smażenia - wiedziałeś o ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Cała prawda o oleju kokosowy

... kokosa olej powszechnie uważa się za najzdrowszy olej na ziemi. Odpowiedni dla diety wegan, uczulonych na nabiał i gluten. Hipoalergiczny. Czy warto go używać? Co wchodzi w jego skład i jaki naprawdę ma wpływ na nasze zdrowie? ... Od dłuższego ...

dawno temu

Zrób to sam - aromatyzowane oleje i oliwy

... Aromatyzowane oleje i oliwy to dodatek do wielu potraw np. sałatek, zup, dań rybnych czy gotowanych warzyw, a także marynat. Jeśli jednak do tej pory kupowaliście smakowe oliwy i oleje, zapomnijcie ...

dawno temu

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty

... , marchewka, cebula, trochę cukru, pieprzu i olej. Niektórzy dodają do niej jeszcze tarte jabłko, rodzynki albo majonez zamiast oleju. Ja jednak w tym przypadku wolę pozostać nieco konserwatywna ;-) ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... Pierogi są bardzo wdzięcznym daniem – stwarzają wiele możliwości kulinarnych. Możesz zrobić je z czym chcesz, z tym co lubisz albo na co masz akurat ochotę. Można je gotować, smażyć na głębokim oleju ...

dawno temu

Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach

... ml oleju słonecznikowego. Wymieszaj w misce otręby, zarodki pszenne, proszek do pieczenia i siemię lniane. W drugiej miseczce do jajka dodaj mleko, olej i miód. Połącz zawartość obu naczyń i dodaj ...

dawno temu

Zdrowe tłuszcze, które warto jeść

... krótkiego smażenia możesz użyć oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, natomiast wyłącznie na zimno stosuj oleje: słonecznikowy, lniany, kukurydziany, sojowy, z orzechów włoskich i z pestek dyni. 283879 ... Tłuszcze w diecie Pamiętaj, by układając ...

dawno temu

Sosy i dipy pełne smaku

... się na bazie oliwy, oleju, śmietany lub jogurtu naturalnego. Dodaje się do nich sok z cytryny, ocet winny, musztardę, miód, świeże zioła, przyprawy. Pasują one do sałatek, jajek na twardo, wędlin, ryb ...

dawno temu

Patison - z czym siÄ™ to je?

... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z naczynia i ponownie piecz danie przez 30 min. I faszerowane patisony gotowe! :) 282604 Patisony w cieście z sosem z soczewicy Składniki: 2 patisony, 4-5 łyżek oleju ... słonecznikowego szklanka mąki, łyżeczka ...

dawno temu

Dla głodnych wrażeń - żeberka w miodowej glazurze

... na mniejsze części. Miód, olej i przyprawy dokładnie wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatą natrzyj mięso. Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokrój w piórka i obłóż nią ... Przepis na żeberka w miodowej glazurze ...

dawno temu

Masło orzechowe z cynamonem? To musi być pyszne! Poznaj przepis

... na suchej patelni (uważaj, żeby ich nie przypalić!), a kiedy lekko zmiękną, przesyp na talerz, by wystygły. Teraz uprażone orzeszki wsyp do blendera, dodaj olej kokosowy, miód oraz mielony cynamon ... . Po kilku minutach orzechy zaczną wydzielać ...

dawno temu

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku?

... , pietruszka, słoiczek koncentratu pomidorowego, pół łyżki soli, kilka liści laurowych, olej do smażenia, 1/4 łyżeczki pieprzu, mąka, cukier do smaku. Ryby rozmróź, a następnie bardzo dokładnie ... . Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, ...

dawno temu

Urządzamy przyjęcie w azjatyckim stylu

... pęczki kolendry, 150 ml oleju, 2 placki do pizzy, przyprawy i mąka. Nerkowce prażymy na patelni. Imbir siekamy z czosnkiem, następnie łączymy je z kolendrą. Dodajemy olej i wszystkie składniki miksujemy ... inaczej... :) Składniki fondue z ...

dawno temu

Przełam tradycycję - zupa ogórkowa na 3 sposoby

... angielskiego szczypta kuminu, puszka mleka kokosowego, sól i pieprz, olej. 285261 Bataty i cebulę obierz, a następnie pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę, dodaj bataty ... lub 3-4 gruntowe, szalotka, sok z połówki ...

dawno temu

Lepimy wigilijne pierogi i już odliczamy dni do świąt!

... (ale nie jest to konieczne). 285669 Składniki na ciasto: (Otrzymasz z niego ok. 100 pierogów) 1 kg mąki pszennej, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka soli, gorąca woda. Mąkę i sól wsyp do miski, dodaj olej ... na farsz: ok. 1 kg kiszonej ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy