kasza manna

Smaki dzieciństwa - kasza manna z sokiem malinowym

... Kasza manna z sokiem malinowym lub rodzynkami - zmora wielu małych niejadków, ale w tym wypadku byłam wyjątkiem i ku uciesze moich rodziców wręcz zajadałam się kaszą manną. Co ciekawe ... , wielu z nas pamięta doskonale jej smak, a nie wie jak ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść?

... Kasza jaglana jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz, mimo to dość rzadko gości na naszych stołach. Charakteryzuje się oryginalnym smakiem, dlatego odnajdziemy ją w przepisach zarówno ... Co zawiera kasza jaglana Kaszę jaglaną ...

dawno temu

Kasza kuskus w roli głównej

... Kasza kuskus jest bardzo wdzięcznym produktem w kuchni, ponieważ jej przygotowanie jest niezwykle łatwe (wystarczy zalać ją wrzątkiem i odczekać kilka minut), a dodatkowo smakowo komponuje ... się świetnie w daniach obiadowych, jak i deserowych. ...

dawno temu

Co zawiera kasza jaglana?

... Kasza jaglana jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz, mimo to dość rzadko gości na naszych stołach. Charakteryzuje się oryginalnym smakiem, dlatego odnajdziemy ją w przepisach zarówno ...

dawno temu

Kasza gryczana w 12 niesamowicie smacznych odsłonach

... Kasza gryczana często nazywana jest polskim superfood i słusznie! Nie tylko jest bardzo zdrowa, ale także świetnie komponuje się zarówno z klasycznymi, słonymi daniami, jak również stanowi idealną ... bazę do dań na słodko. Kasza gryczana ze ...

dawno temu

12 smacznych pomysłów na dania z kaszą jaglaną

... Kasza jaglana smakuje zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Warto ją włączyć ponieważ nie zawiera glutenu, obfituje natomiast w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo i miedź. Pasuje do mięs, sosów, sałatek, ...

dawno temu

Bananowe sushi

... Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki ... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem ...

dawno temu

Pyszny, domowy budyń

... deser, który wymaga nieco więcej czasu i ilości składników, ale efekt jest wspaniały. Kasza jaglana jest nie tylko zdrowa, ale też bardzo smaczna i stanowi idealną bazę do budyniu. 17413 Składniki: 80 ... g gorzkiej czekolady, szklanka ...

dawno temu

Wegetariańskie kotlety polecają się na obiad

... Bardzo lubię eksperymentować w kuchni i urozmaicać tradycyjne dania. Z drugiej strony jestem przeciwniczką marnowania jedzenia. Dlatego też kotlety z kaszy, ryżu, jajek czy gotowanych warzyw ...

dawno temu

Sekrety perfekcyjnego biszkoptu

... jest biszkopt orzechowy. Do jego wykonania potrzebujemy: 15 dag orzechów włoskich, 3 łyżki tartej bułki, 1 łyżka kaszy manny, 6 jajek, 1/2 szklanki cukru pudru. 281756 Tak samo jak w przypadku jasnego ... biszkoptu, oddzielamy białka od żółtek. ...

dawno temu

Bananowe "sushi"

... Bananowe "sushi" to propozycja na lekką i smaczną przekąskę, której przygotowanie zajmie kilka minut. Najpierw opłukaj kaszę jaglaną, a następnie ugotuj ją na mleku aż spęcznieje. Sparz rodzynki ... wrzątkiem, aż staną się miękkie. Blenderem ...

dawno temu

Wiem co zjem. Dzień wegetariański

... Dziś na naszych talerzach pojawią się przede wszystkim warzywa, owoce i kasze, co oznacza, że dzisiejsze menu zostało stworzone z myślą o wegetarianach. Ale nawet jeżeli lubisz mięsne potrawy ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... (kładzionymi lub zacierkami), ziemniakami, ryżem, kaszą. Natomiast kremy świetnie smakują z chrupiącymi dodatkami. To właśnie one dodają zupie charakteru i podkręcają jej smak. ...

dawno temu

Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian

... lub resztek ugotowanej kaszy. Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami. ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... jest najpopularniejszą rośliną uprawną świata, nic dziwnego, gdyż jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, także kwasów omega-3. Spożywamy ją głównie pod postacią płatków, kasz i mąki ...

dawno temu

Powiązane Tematy