jak ubić śmietanę

Śmietana dobrze ubita

... Bita śmietana stanowi niezwykle popularny dodatek do wielu ciast i deserów. Wydawać by się mogło, ze przygotowanie jej jest dziecinnie proste. To jednak nie do końca prawda. Ubicie śmietany tak, by ... była sztywna, ale jednocześnie lekka i ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Jak dobrze ubić śmietanę?

... Bita śmietana to popularny dodatek do deserów i ciast. Można jej również używać do dekoracji owoców czy lodów. Jednak ubicie śmietany, tak by się nie zważyła, a wyszła sztywna i lekka, jest nie lada wyzwaniem. ...

dawno temu

Bita śmietana - jej sekret tkwi w szczegółach

... Jak ubić śmietanę? Odpowiedź wydaje się prosta - wlewasz śmietanę do miski i ubijasz - nic bardziej mylnego. Sekret idealnej bitej śmietany tkwi w szczegółach! Przede wszystkim wybieraj śmietanę ... z jak największą zawartością tłuszczu, cukier ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - rurki z bitą śmietaną

... Pamiętacie smak chrupiących rurek z bitą śmietaną? Pewnie, że pamiętacie :) Któż w dzieciństwie ich nie jadł? Ich sekret tkwił w prostocie, bo przecież rurki z bitą śmietaną to nic specjalnego ... , a jednak każdy się nimi zajadał. Chcesz ...

dawno temu

Domowe ptysie - zrób je sam

... Ptysie - kto ich nie lubi? Chyba nie znam osoby, która nie zajadałaby się nimi z uśmiechem na twarzy i bitą śmietaną na nosie :) Jeżeli tak jak ja uwielbiacie ten deser, zachęcam was do przygotowania go samodzielnie w domu - oto przepis na ...

dawno temu

Krem sułtański - przywołaj wspomnień czar

... Krem sułtański - słodki, pachnący rumem dwukolorowy deser z bitej śmietany. W czasach PRL święcił prawdziwe tryumfy. Nie mogło go zabraknąć w żadnej kawiarni. Zapisał się nawet w polskiej ... delikatnie, zalej nim rodzynki i odstaw na 15 minut. ...

dawno temu

Rurki z bitą smietaną jak za dawnych lat...

... Masz ochotę na rurki z bitą śmietaną? Ale te prawdziwe - w waflowej rurce z aksamitną bitą śmietaną. Do dziś pamiętam ich smak... W niedzielne popołudnia, kiedy było już za zimno na lody, rodzice ...

dawno temu

Domowe ptysie jak z cukierni

... Ptysie. Wszyscy lubią ptysie - nie znam osoby, która nie zajadałaby się nimi :) Delikatne, chrupiące ciasto ptysiowe, a pomiędzy jego warstwami pyszny i lekki jak chmurka krem z bitej śmietany ... przepis. Przepis na krem do ptysiów 17553 Ubitą ...

dawno temu

Jak zrobić domowy twaróg?

... Pamiętam jak moja babcia robiła twaróg. Rozgniatała mi go potem w miseczce widelcem, dodawała śmietanę, posiekany szczypiorek i rzodkiewkę i mieszała... Żaden, nawet najlepszy biały ser, nie zastąpi ...

dawno temu

Wuzetka - przysmak powojennej Warszawy

... . i zacznij ją ubijać. Kiedy śmietana zgęstnieje, zacznij dodawać do niej stopniowo po łyżce cukru pudru. Ubitą śmietankę połącz z żelatyną. Najlepiej jeśli na początek będziesz dodawać po łyżce śmietanki ... ) pozostaw do dekoracji gotowych ...

dawno temu

Pieczemy tarty - na słono i na słodko!

... dodajemy do niego ubitą na sztywno śmietanę. Tak stworzony krem wykładamy na kruche ciasto. Tarta z mascarpone ma jedną główną zaletę: tylko od nas zależy, jakie owoce do niej dodamy. Nasza słodka tarta i tak będzie smakować obłędnie! 17317 ... ...

dawno temu

Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie

... Gofry na śniadanie - kto nie chciałby się skusić na taki posiłek o poranku? Chrupiący przysmak można jednak podać w innej niż zwykle wersji - zamiast miodu, świeżych owoców i bitej śmietany, proponuję jajka, łososia wędzonego i rukolę. ...

dawno temu

Niebanalny pomysł na pierogi z jagodami

... Pierogi z jagodami to smak dzieciństwa. Najczęściej podaje się je ze śmietaną i cukrem. ich przygotowanie nie jest zbyt trudne. dlatego warto zrobić te pierogi chociaż raz, kiedy trwa sezon na jagody ...

dawno temu

Placki ziemniaczane bez tajemnic

... ) lub na słono. Dobrze komponują się z kwaśną śmietaną lub sosami – pieczarkowym, grzybowym, czosnkowym lub gulaszowym. Placki możemy podać również w nieco bardziej wykwintnej wersji - z ubitą śmietaną kremówką ... , które zawsze się udają ...

dawno temu

Gofry gofrom nierówne

... Wakacje nad polskim morzem kojarzą mi się z goframi. Już jako dziecko, kiedy jeździłam na kolonie potrafiłam wydać ostatnie pieniądze z kieszonkowego właśnie na gofry z bitą śmietaną i owocami ...

dawno temu

Wielkie zalety małych poziomek

... . Kiedy ciasto będzie gotowe wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia. Przed podaniem nałóż na wierzch ciasta ubitą śmietanę z cukrem pudrem i posyp poziomkami. I pyszne ciasto z poziomkami gotowe. Smacznego! :) 17360 ... szklanki ...

dawno temu

Powiązane Tematy