woda źródlana

Jaką wybrać dobrą wodę i jak ją pić?

... Możemy wyodrębnić wody mineralne, stołowe, źródlane, lecznicze i smakowe, a większość z nich jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Moją ulubioną wodą jest mineralna. Dzięki dużej zawartości składników odżywczych czuję się po ...

dawno temu

Kuchenne pomysły na wyciągnięcie ręki. Poznajcie smaczne blogi

Jak przygotować domową lemoniadę?

... W upalne dni nie możemy zapominać o nawadnianiu naszego organizmu. Lekarze i dietetycy zalecają, aby pić co najmniej dwa litry wody dziennie. Trudno przecenić jej korzyści dla naszego organizmu ... , jednak nie wszyscy lubią wodę. Zamiast więc ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... Kiedy słupek rtęci wskazuje temperaturę ponad 25 stopni, wówczas jesteśmy szczególnie narażeni na odwodnienie, dlatego latem trzeba pamiętać, by przyjmować odpowiednie ilości płynów. Nie musi to być koniecznie woda - oto kilka pomysłów czym ...

dawno temu

Ocalić kompot od zapomnienia

... Kto dziś pamięta o kompotach? Dawniej były one nieodłącznym elementem domowego obiadu. Współcześnie zastępujemy je sokami z kartonu, napojami, nektarami, wodami smakowymi. Myślę, że niesłusznie ... jest już wystarczająco słodki. 17387 Kompot ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część I

... W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? A może wręcz przeciwnie, potrafisz przypalić nawet wodę na herbatę? Bez względu na to, jakie są twoje kulinarne umiejętności, podpowiadam jak radzić sobie ze zwykłymi kuchennymi czynnościami. Poznaj ...

dawno temu

Młody kokos - praktyczne informacje

... Młody kokos to jeden z moich ulubionych deserów. Woda z jego wnętrza jest tak pyszna jak żadna woda kokosowa dostępna w puszkach czy butelkach. A jego pachnący, sprężysty miąższ to doskonały ... Młody kokos – co to jest? Poszukiwałam go bardzo ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... Zawsze parzyłam zieloną herbatę według następującej zasady: zalej herbatę wodą o temperaturze 70 stopni i parz przez 5 min. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że każdy rodzaj ... zielonej herbaty przygotowuje się inaczej - ...

dawno temu

Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą

... . Jeśli używamy białej fasoli, trzeba ją wcześniej namoczyć, kilkukrotnie zmieniając wodę, a potem ugotować. W ten sposób ograniczymy ryzyko wystąpienia dolegliwości żołądkowych po jej spożyciu. Ja ... , z braku czasu, przeważnie wspieram się ...

dawno temu

Blanszuj to dobrze! Czyli jak blanszować różne warzywa

... Blanszowanie polega na potraktowaniu warzyw i owoców najpierw gorącą, wrzącą wodą, a następnie zimną. Dzięki temu nie tylko usuniesz znajdujące się w nich zanieczyszczenia, ale także zachowają one ... się inaczej - parząc i chłodząc dłużej lub ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... termicznej. Blanszowanie polega na krótkotrwałym, ale intensywnym ogrzaniu produktu spożywczego poprzez zanurzenie we wrzątku, a następnie szybkim schłodzeniu zimną wodą, ale to tylko jeden sposób ... , które podczas długiego gotowania pojawiają ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... Już od kilku lat Chorwacja święci tryumfy jako wakacyjny cel Polaków. Szerokie plaże, porozrzucane malowniczo wyspy, lazurowa woda Adriatyku, słońce, gościnni mieszkańcy, no i stosunkowo niewielka ... się na rybach i owocach morza – krewetki, ...

dawno temu

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów

... Po jarmużu, naparze kombucha, wodzie kokosowej, komosie ryżowej, nasionach chia i zupie ramen przyszedł czas na nowe smaki. Co będzie modne w 2017 roku? O jakich produktach i daniach usłyszymy? Zobaczcie przegląd najgorętszych trendów ...

dawno temu

Czereśnie - dlaczego warto je jeść?

... Czereśnie i wiśnie zaliczane są do najbardziej wartościowych owoców nie tylko dla naszego zdrowia, ale także urody. I choć aż w 80 proc. składają się z wody, to są skarbnicą wielu witamin ... wapnia, potasu, żelaza i magnezu, a także witamin. ...

dawno temu

Pietruszkowe smoothie

... Smoothie na bazie zielonej pietruszki to prawdziwa bomba witamin i składników mineralnych. Jego przygotowanie jest banalne - wystarczy zmiksować w blenderze natkę pietruszki oraz pokrojone jabłko i ogórka. Całość rozcieńczamy wodą i doprawiamy ...

dawno temu

Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić?

... ? Kwiatowe kostki lody zamrażamy w warstwach. Wlej wodę do połowy wysokości foremek (najlepiej mineralną lub źródlaną, wtedy woda jest przejrzysta). Odstaw do zamarznięcia Gdy woda zamarznie, umieść ... wyciskany sok z limonki Nasiona granatu ...

dawno temu

Czereśnie - co warto wiedzieć

... Czereśnie należą do jednych z najzdrowszych owoców i choć w 80 proc. składają się z wody, to w pozostałych 20 proc. znajduje się moc wielu witamin i składników odżywczych. Sezon na czereśnie ...

dawno temu

Cytryna nie tylko do herbaty - cytrynowe inspiracje

... Cytryna - zdecydowanie jej nie doceniamy. Latem dodajemy ją razem z miętą do wody i przygotowujemy chłodzącą lemoniadę, a zimą? Najczęściej dodajemy ją do herbaty i na tym kończą się zadania cytryny ...

dawno temu

Zostań mistrzem parzenia zielonej herbaty

... Wydawałoby się, że aby zaparzyć zieloną herbatę, wystarczy zalać listki wodą, chwilę poczekać i już. Jednak nic bardziej mylnego! Na proces dobrego parzenia zielonej herbaty składa ...

dawno temu

Powiązane Tematy