zielone smoothie

Pietruszkowe smoothie

... Smoothie na bazie zielonej pietruszki to prawdziwa bomba witamin i składników mineralnych. Jego przygotowanie jest banalne - wystarczy zmiksować w blenderze natkę pietruszki oraz pokrojone jabłko i ogórka. Całość rozcieńczamy wodą i doprawiamy ...

dawno temu

Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Zielone szaleństwo - czyli wszystko, co musisz wiedzieć o smoothie

... nie można nazwać lunchem, a… słodką przekąską? Świetnie się składa. Przekonaj się, jak łatwo i szybko możesz przygotować pełnowartościowe smoothie, które bez wątpienia doda ci energii i postawi na nogi nawet o 6:00 w poniedziałek! ... smakiem, ...

dawno temu

Co dodawać do smoothie? Najlepsze składniki

... w ciągu dnia. Co więcej, smoothie może pomóc ci pozbyć się zbędnych kilogramów, tylko musisz wiedzieć, jakie składniki do niego dodać. Podpowiadamy :) ... z grupy B, witamina E, A, magnez… Wystarczy, że posypiesz owoce 1-2 łyżeczkami siemienia, ...

dawno temu

Właściwości zielonego smoothie

... Ten wartościowy napój jest sprawdzonym sposobem na smaczne i syte śniadanie. Warto włączyć zielony koktajl do swojej codziennej diety. ...

dawno temu

Zielono mi, czyli sałatka z zielonych warzyw

... Smacznie, zdrowo i... zielono - pycha! Ta sałatka zupełnie przypadkowo jest tak bardzo zielona, po prostu z warzyw, które miałam w lodówce, postanowiłam zrobić sałatkę, a że wszystkie były zielone ... ... no cóż, powstała oto taka wiosenna ...

dawno temu

Zielona herbata - pij na zdrowie!

... Zieloną herbatę pito już 5 tys. lat temu, a jej prozdrowotne właściwości znane są nie od dziś. Poniżej znajdziesz kilka inspiracji na przygotowanie napojów (i nie tylko) z zielonej herbaty. ... i pozbawiony charakterystycznej goryczy aromat ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... Zawsze parzyłam zieloną herbatę według następującej zasady: zalej herbatę wodą o temperaturze 70 stopni i parz przez 5 min. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że każdy rodzaj ... zielonej herbaty przygotowuje się inaczej - ...

dawno temu

Zdrowa siódemka - przepisy na najlepsze zupy z zielonych warzyw

... Poznaj moc zielonych warzyw! Są one nie tylko bardzo zdrowe, ale także możesz wyczarować z nich wiele ciekawych propozycji. A dziś mam dla was siedem niesamowicie smacznych przepisów na zupy z zielonych warzyw. Którą wybierzesz? ;-) ...

dawno temu

Dlaczego warto pić zieloną kawę?

... Zielona kawa to nic innego jak ziarna kawy, których obróbka kończy się tuż przed ich wypalaniem. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnej „małej czarnej”, ale jej smak i aromat są delikatniejsze ... Zdrowie zamknięte w zielonych ziarenkach ...

dawno temu

Zostań mistrzem parzenia zielonej herbaty

... Wydawałoby się, że aby zaparzyć zieloną herbatę, wystarczy zalać listki wodą, chwilę poczekać i już. Jednak nic bardziej mylnego! Na proces dobrego parzenia zielonej herbaty składa ...

dawno temu

Przepis Otylii Jędrzejczak na zdrowy sok na bazie szpinaku

... Medalistka olimpijska - Otylia Jędrzejczak pokazuje jak przygotować pyszny zielony sok ze szpinaku cytrusów i mięty. Brzmi zachęcająco, prawda? Wszystkie składniki są źródłem ważnych witamin i minerałów, które są nam tak bardzo potrzebne zimą. ...

dawno temu

Zielono mi! Jarmuż na 13 sposobów

... także w sklepach ze zdrową żywnością. Jarmuż uchodzi za najzdrowsze spośród zielonych warzyw. Zobaczcie, co można z niego przygotować. ...

dawno temu

Najzdrowsza herbata na świecie

... Matcha to sproszkowane liście zielonej herbaty. Jest znana od wieków i do dziś używana podczas tradycyjnej, japońskiej ceremonii picia herbaty. Matcha została okrzyknięta najzdrowszą herbatą świata - nie bez powodu. Dowiedz się dlaczego i poznaj ...

dawno temu

Oliwki w roli głównej

... Wiele osób uważa, że czarne i zielone oliwki to dwie różne odmiany. To jednak nieprawda. Zielone to te, które są po prostu wcześniej zrywane. Z kolei te, którym pozwoli się dojrzeć – czernieją ... . Różnią się one smakiem – zielone są nieco ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... Latem i jesienią zajadamy się fasolką szparagową. I słusznie, bo te żółte i zielone strączki to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, a ze względu na niewielką zawartość kalorii nie tuczy. Smakuje ... . Początkowo hodowano ją jedynie na ...

dawno temu

Powiązane Tematy